Tomar Portugal

Tomar Portugal

Convento de Cristo /Het Klooster van Tomar

Het klooster van Tomar ligt op iets meer dan een uur rijden van onze Quinta, als u via AlcobaÁa, Porto de Mos rijdt heeft u een hele mooi tocht binnendoor maar u kunt ook via de snelweg. De Orde van de Tempeliers (Orde van de arme ridders van Christus en de tempel van Salomo) stichtten in 1162 hier hun orde in Portugal. De Tempel werd gebouwd om het jonge christelijke geloof fysiek te beschermen tegen de Moren. De tempel is waarschijnlijk gebouwd, door Gualdim Pais rond 1160, naar een voorbeeld van de Koepel van de Rots in Jeruzalem. Tot laat in de 16de eeuw werd het Klooster verder uitgebouwd. De Orde van Christus is een ridderorde die in 1312 in Portugal ingesteld werd met goedkeuring van Paus Johannes XXII om de bezittingen van de door de paus verboden Orde van Tempeliers over te nemen. Een van de belangrijkste Leiders van de Orde was Prins Hendrik de zeevaarder die van 1417 tot aan zijn dood 1460 de macht in handen had. Hij was ook degene die ervoor zorgde dat de expedities op zoek naar andere landen, Afrika, Amerika, AziŽ en OceaniŽ, op poten kwam. Hierdoor kwamen landen als Angolo, BraziliŽ, Azoren, Mozambique, Madeira, Guinee-Bissau,enkele gebieden in Marokko, AziŽ en India als kolonie toe aan Portugal.

Wat maakt dit klooster zo bijzonder?
Ten eerste natuurlijk de hele mooie Tempel waar je helemaal omheen kunt lopen en welke als een rots uit de grond herrijst. Men zegt dat de ridders te paard, voordat ze de strijd aangingen, hier nog even een kruisje kwamen slaan op de goede afloop.
Hoog boven de stad Tomar ligt dit bijzondere klooster. Je hebt een prachtig uitzicht over het gebied vanaf de kloostermuren.

Dit klooster is beslist de moeite van het bezoeken waard en je kunt je hier gemakkelijk een uurtje of 3 heel goed vermaken.

Dit is een informatieve pagina over de door u gezochte plaatst vlakbij B&B Quinta Verde.

Meer weten over deze nieuwe Bed & Breakfast?

Klik dan Hier

Impressie van Tomar

Tomar Portugal
Tomar Portugal
Tomar Portugal
Tomar Portugal
Tomar Portugal
Tomar Portugal

Impressie van onze B&B

Over ons B&B quinta verde
Over ons B&B quinta verde
Over ons B&B quinta verde
Bed impressie Quinta Verde

Interesse?

Reserveer nu

Vraag vrijblijvend naar extra informatie of eventuele beschikbaarheid in onze bed and breakfast of vakantiehuisje.
klik hier