Odeur de Quinta Verde

Ga terug

Van april tot juni kun je bij onze B&B je neus achterna gaan om van de sinaasappelbloesem te genieten. De geur is, eenmaal voor de eerste keer geroken, onmiskenbaar, overheerlijk zoet en aromatisch: je zou er een gedicht over kunnen schrijven!


In onze citrusboomgaard staan alle mogelijke citrusbomen, aangeplant in oktober 2009. Er staan citroenen, grapefruit, kleine perssinaasappel, dikke navelsinaasappel, twee soorten mandarijntjes en limoenenbomen. Alleen de Bergamot ontbreekt nog, die staat nog op ons verlanglijstje.


De kweker die ons de bomen verkocht, zo`n 30 in totaal, begreep er geen snars van dat wij zoveel bomen kochten! Wilden we soms over een paar jaar op de markt gaan staan? Want er zouden heel veel vruchten vanaf gaan komen! Och, nu valt dat nog wel mee en over een paar jaar zien we wel weer... Hier op het platteland kun je van alles ruilen met je buren, toch?


De bloesem van alle soorten ziet er ook verschillend uit, de mandarijnen hebben hele kleine bloemetjes, de grapefruit en citroen heeft grotere bloemen en de bloemknoppen van de citroen en limoen zijn rose voordat ze uitkomen. Alleen de citroen en limoen bloeien en dragen vruchten tegelijken gedurende het hele jaar.
Maar overheerlijk geuren doen ze allemaal!