Voorjaarsbloemen

Ga terug

Het is nu maart en we hebben de laatste weken prachtig mooi weer gehad, het leek wel zomer zo warm was het al! We maken geregeld een rondje over ons "Quinta Verde landgoed" om te kijken naar alles wat nu bloeit en groeit.


Mensen die zelf een tuin hebben en bezig zijn met zaaien, stekken en aanplanten, kunnen goed begrijpen dat wij hiervan reuze kunnen genieten! We kijken sommige zaadjes gewoonweg de potjes uit en kunnen haast niet wachten om ze een groter potje of een plekje in onze tuin te geven. 
We krijgen nu vaak bezoek van een aantal merels die het erg leuk vinden om juist in onze nieuwe potjes met zwarte aarde te gaan wroeten zodat de kleine plantjes er elke ochtend naast liggen. Zelfs grind erbij leggen helpt niet... 


foto 1: Irissen, oranje slaapmutsjes en een blauwbloeiende struik waar we de naam niet van weten. Dus als iemand ons dit kan vertellen, graag!


foto 2: Blauwe bloem van dichtbij, misschien helpt dit om de naam te kunnen achterhalen?


foto 3: Spaanse Margrieten en Irissen.


foto 4: Onze sinaasappelbomen dragen dit jaar veel vruchten, deze navelsinaasappels zijn heerlijk zoet!


foto 5: Mooi te zien dat de boom tegelijkertijd vruchten en bloesem draagt! Over een paar weken staan ze allemaal in bloei wat een heerlijke geur met zich meebrengt.


foto 6: De vijgenbomen doen het goed: de kleine vijgjes zijn al zichtbaar.