Onze tuin in mei

Ga terug

De meimaand is een prachtige maand geweest! Mooi zonnig weer en af en toe een buitje: dat is prima groeizaam weer voor onze tuin.


Maar als de planten goed groeien, doet het onkruid dat ook! Er zijn een aantal stukken op ons terrein die regelmatig gefreesd moeten worden en in de "boventuin" was dat hard nodig (foto 1 en 2) Na gedane arbeid is het goed rusten.....het ziet er nu weer mooi uit en het onkruid blijft (voorlopig) even weg!


De zijtuin is al aardig dichtgegroeid en vooral de rozen hebben deze maand uitbundig gebloeit, ook de rose lavatera en de lilablauwe zwaardirissen doen het goed: een mooi gezicht vanuit de ontbijtkamer! (foto 2 en 3)


De rozen langs de zijkant die er al vanaf het begin staan zitten vol met knoppen en bloemen. Het lukt ook aardig om er stekken van te krijgen, gewoon een kwestie van op een juist ogenblik een tak ervan in de grond te zetten, in het begin veel water geven en een mooi zonnetje af en toe! (foto 5)


Vorig jaar hebben we nieuwe planten bij de afscheidingen bij de terrassen van de gastenkamers gezet: de lichtroze rozen geuren heerlijk en staan nu volop in bloei! (foto 6)


In de citrusboomgaard staan weer een aantal nieuwe bomen: een avocadoboom en een annona (Annona Cherimola of roomappel): we hopen natuurlijk op gestage groei van deze twee boompjes want de vruchten ervan zijn beide heerlijk om te eten!