Tuinplezier

Ga terug

Wat is dat toch met tuinliefhebbers? Ze kunnen lyrisch worden over een nieuwe plant, uitweiden over de groei, de bloei en de verspreiding ervan en dagelijks vreugde beleven aan het wroeten, plukken en spitten in de tuin totdat ze s´avonds doodmoe in de stoel zakken en overal de spieren voelen...


Het is toch een soort koorts, iets waar je niet meer vanaf kunt komen, maar je hele leven bij je blijft als je er mee besmet bent geraakt. (en waar je overigens ook niet meer vanaf wil....) In geen enkele periode in het jaar is hij er verstoken van: de tuinliefhebber  gaat met alle seizoenen mee en geniet van het hele proces.
Het hele jaar door kun  je druk bezig zijn met de tuin, bij ons is dit een wezenlijk deel van ons leven en geeft het ons elke dag weer plezier en vreugde. Bijna elke dag maken we wel een rondje door de tuin en ontdekken steeds weer iets nieuws: een bloem die bloeit, een mooie vlinder, zaadjes die opkomen, planten die weer gegroeid zijn, planten die zich toch nog uitgezaaid hebben, enz.
Nu in de lente zijn we bezig met het zaaien, verspenen en uitplanten van alle nieuwe plantjes.
We zijn reuze blij dat er eindelijk (na 7 maanden) in dit voorjaar weer een echte regenbui kwam en we zien nu dat onze tuin er helemaal van opknapt.
De grond is nu weer te bewerken en we kunnen het ook niet laten om weer nieuwe planten, struiken en zelfs bomen te kopen en zorgvuldig een plek ervoor te kiezen op ons enorm grote terrein.


Dit zijn onze nieuwe aanwinsten die we in april hebben aangeplant:
- Prunus Pissardii (met eetbare pruimen)
- Pitosporum (snelgroeiende struik uit Nw Zeeland)
- Casuarine equisefitolia (de she-oak, wordt 35m hoog!)
- Malaleuca alternifolia (de Tea Tree, uit Australië met prachtige zachte naalden)
- Echium (moeten hele mooie grote trosachtige blauwe bloemen aankomen)
- Rosa banksiae (minitros-klim-roos)
- Cistus-struikjes
- Fraxinus (es, komt uit de familie van de olijfboomachtigen)
- Liquidambar (de Amberboom: de eerste boom met herfstkleuren in onze tuin!)
- Tilia (lindeboom)
- Cotoneasters (dwergmispel)
- nog een aantal bougaivilleas (diverse kleuren)


We houden u op de hoogte van de groei van onze nieuwelingen!