Na storm komt zonneschijn

Ga terug

Het afgelopen weekend raasde er een zeer zware Noordwester storm over het midden van Portugal, en dus ook over B&B Quinta Verde.


In Nederland dit weekend sneeuw en ijs en hier in Portugal een zware storm die twee nachten en een hele dag doorraasden.
Het gevolg: twee plastic ligbedden die over het balkon de lucht in vlogen, een verwaaide Datura waarvan de bladeren nu op gerafelde gordijntjes lijken, een glazen wand op het balkon die helemaal scheef is gedrukt (heel angstig als je merkt dat het glas helemaal bol gaat staan en dat er een enorme kracht tegenaan duwt), omgewaaide bomen en planten en al het opgestapelde brandhout nat.

Een heuse storm met zware windstoten en en veel regen betekent hier vaak dat je ineens in het donker zit, zonder stroom, telefoon en internet. Wij zijn blij dat we op gas koken en dus toch nog een lekker bakje koffie (ouderwets gezet!), kopje thee en warme maaltijd konden maken.
Om half 6 zaterdagmiddag staken we alle mogelijke waxinelichtjes en kaarsen aan (`t leek wel kerst!) en probeerden op die manier nog om bij de flakkerende lichtjes een boek te lezen en de ogen open te houden. We begrijpen nu wel dat de mensen vroeger met de kippen op stok gingen, je houdt dit wel tot een uurtje of 9 vol, maar dan kruip je lekker onder de wol!

En...op maandag: na storm komt zonneschijn!