Opnieuw een bezoek aan de Buddha Eden tuin

Ga terug

Het was alweer ruim twee jaar geleden dat we voor het laatst een bezoek hadden gebracht aan de Buddha tuin in Bombarral . Van onze gasten hoorden we deze zomer al dat er een nieuw gedeelte in aanbouw is en dat wilden we graag eens zien. De Buddha Eden Garden is 35 ha. groot en ligt maar 20 minuten rijden van Bed en Breakfast Quinta Verde vandaan.


De oprichter van deze omvangrijke Oosterse tuin is Jose Bernardo en heeft deze tuin ontworpen en uitgevoerd als reactie op de vernietiging van de Boeddha´s van Bamyan Giants in Afghanistan.
Naast de vele reusachtig grote Boeddhabeelden (van wel 20 meter!) en een terracotta leger is er nu ook een gedeelte in aanbouw met moderne kunst en een amfitheater. Het is een indrukwekkende en prachtige tuin waar je heerlijk kunt wandelen en genieten.
Het park is zo groot dat je er al wandelend een paar uur kunt doorbrengen, eventueel afgesloten met een wijnproeverij. De wijnboerderij "Quinta dos Loridos" is van dezelfde eigenaar, is ernaast gelegen en voorziet de uitgebreide wijnwinkel van goede wijnen uit deze streek (Estremadura).
De beelden zijn vaak in het oorspronkelijke landschap geplaatst waardoor het geheel een heel natuurlijke indruk geeft. Vooral de beelden in het kurkeikenbos zijn zeer indrukwekkend.
Het is zeker een bezoek waard!