The Buddha Eden Garden

Ga terug

In Bombarral, 20 minuten rijden van onze Bed and Breakfast, bevindt zich het park Buddha Eden. Dit is een grote aangelegde tuin met ontzettend veel Boeddha beelden. Het park is van een rijke miljonair die op Madeira woont. Het park is nu al erg mooi, maar volgens de planning is het park pas helemaal klaar in 2016.

De Boeddha garden is een onderdeel van de beroemde wijngaard “Quinta dos Loridos” 100 hectaren groot in Bombarral (ten zuiden van Obidos). De tuin is ondergebracht in een natuurlijk landschap en is 30 hectaren groot. Ongeveer 6000 ton marmer en granieten Boeddha beelden, lantarens, terracotta soldaten en verschillende oriëntale beelden zijn gemaakt in China en in stukken naar Portugal vervoerd waar ze in de tuin weer in elkaar zijn gezet. De prachtige tuin met het centrale meer is vrede vol ingericht en straalt rust uit.

Het is zeker de moeite waard om in de diverse seizoenen hier een bezoek aan te brengen. Voor de minder validen onder ons is er een treintje wat het hele park rijdt.