Grand Cru Quinta Verde 2017

Ga terug

We hebben dit jaar een geweldig goed fruitjaar gehad. Een droog voorjaar geeft veel bloesem en dus veel fruit. Zowel de perenbomen als de appelbomen zaten boordevol vruchten, dus was het plukken geblazen. Voor het eerst hadden we ook heel veel druiven, prachtige volle trossen. Ronald zag het helemaal zitten: voor het eerst in Portugal zijn eigen wijn maken!


Het werk dat dit met zich meebracht, werd danig overschat. Eerst het plukken van ongeveer 30 a 40 kilo druiven, daarna de druiven van de trossen afhalen en zorgen dat er geen steeltjes bij zitten. De grote bak die we hadden, bleek als snel niet groot genoeg dus werd er een supergrote bak gekocht, eentje van 240 liter!
Toen kon Ronald even uitrusten, met zijn voeten in een bak met sodawater, om daarna met ferme tred de druiven te pletten met zijn maatje 44. Het meest tijdrovende was het zeven en het scheiden van de schillen en het druivensap.
Met een collega werd een heel speciaal gist gekocht, eentje die gebruikt wordt bij het maken van champagne, dat beloofd wat!Daarna kon het proces van het fermenteren beginnen, wat totaal wel een aantal maanden duurt voordat het gisten is uitgewerkt. De speciale flessen met waterslot werden tevoorschijn gehaald en de flessen gevuld. 


Nu is het wachten op het vervolmaken van onze eigen Grand Cru Quinta Verde 2017, dit wordt vervolgd.