Ronalds hobby

Ga terug

Elk voorjaar is het hetzelfde liedje: wanneer gaat het nu eens flink regenen? In Portugal zitten wij niet verlegen om zonneschijn, maar wel om water voor onze tuin.


Natuurlijk, we kunnen de hele tuin sproeien en zorgen dat de planten niet het loodje leggen, maar regenwater is toch wel een ander verhaal. In regen zitten veel meer voedende stoffen voor planten en struiken dan in leidingwater. Na een regenbui ZIE je gewoonweg alles groeien!


Ronald zat al weken te popelen om e i n d e l i j k de grond in de boomgaarden te kunnen fresen met zijn antieke tractor. Dit voorjaar was het schrikbarend droog, er viel af en toe een spatje, maar eigenlijk te weinig om de grond goed nat en dus geschikt te maken om te kunnen fresen. Op een nacht had het geregend en Ronald waagde de stap om de grond te gaan bewerken. Als je dit begin juni doet, heb je er de hele zomer geen omkijken meer naar, er groeit dan (door de droogte) ook geen onkruid meer en dat vinden wij toch een fraaier gezicht. De trekker (eentje van 1974!) werd van stal gehaald en Ronald, noch zijn tractor, was meer in beeld door de dikke dieselwolken die het oude beestje uitstootte. Maar het resultaat mag er wezen: de citrusboomgaard ligt er de hele zomer weer netjes en strak bij! (foto 2 was vóór het fresen!)