Dagje Bairro Alto Lissabon

Ga terug

Elk jaar trakteren wij onszelf minstens een keer op een uitstapje naar onze prachtige hoofdstad Lissabon. Het is slechts een uurtje rijden en het rijden en parkeren in Lissabon is vele malen gemakkelijker en goedkoper dan bijvoorbeeld in Amsterdam.


Dit keer kozen wij de Bairro Alto uit, de levendige oude binnenstad, gelegen op een van de zeven heuvelen waar Lisabon op gebouwd is. Je hebt vanaf het Miradouro de Sao Pedro de Alcantara een prachtig uitzicht op de benedenstad (Baixa) en op de volgende heuvel waarop het kasteel van Sao Jorge schittert. De Bairro Alto (hoogelegen wijk) is een fascinerend gebied met kasseienstraatjes en is een bekend uitgaansgebied, met talloze barretjes en restaurants langs de oudere Casas de Fado. In een aantal prachtige oude herenhuizen zijn in alle kamers verschillende winkeltjes gevestigd, zoals in de Embaixada Concept Store, waar beneden ook een restaurant zit. Het trappenhuis is prachtig gedecoreerd met oude schilderingen op de muren. 
Mocht je een rustplekje willen opzoeken dan kan dat in het park Jardim do Principe Real waarin kinderen verstoppertje kunnen spelen in de stammen en reusachtige grote wortels van eeuwenoude ficusbomen. Je kunt schaduw vinden onder de kroon een oude Ceder met een diameter van wel 20 meter! Ook de Botanische tuin van de universiteit van Lissabon ligt hier vlakbij. Wij hadden de pech dat ze deze tuin nu aan het renoveren zijn, vanaf april 2017 is deze tuin weer voor publiek geopend.
Je kunt hier overal heerlijk eten of lekkere Portugese wijntjes proeven en ook de lekkere espresso (bica) met een pastel de nata mag dan niet ontbreken.


Er gaat een trammetje omhoog en omlaag in een steil straatje, hierdoor kun je gemakkelijk in de benedenstad komen en op je gemak, via het Rossio-plein, naar de Taag wandelen. Het trammetje heeft hier de functie van een soort lift om van de bovenstad naar de benedenstad te komen.


Lisboa ate ja! (Lissabon, tot de volgende keer!)