Sao Martinho do Porto

Ga terug

Vlakbij B&B Quinta Verde ligt het authentieke en leuke badplaatsje Sao Martinho do Porto. De schelpvormige baai heeft een verbinding met de Atlantische oceaan en is omzoomd met een breed zandstrand. Het is een geliefde badplaats, zowel in de zomer als in de winter, voor toeristen, maar vooral ook voor veel Portugezen uit de streek. Ook is het een van de weinige plekken in Portugal waar duinen voorkomen. Voor wandelaars is er een vlonder pad aangelegd, waarop je prachtig kunt wandelen.  
Lopend op het strand vliegen vaak hele troepen strandlopertjes voor je uit, zo snel dat het lijkt alsof ze op wieltjes rollen. Op het strand is van alles te vinden, mooie schelpen, maar ook zee-egeltjes die vaak nog intact zijn. Het rode wier dat aanspoelt wordt hier geoogst en gedroogd in de weilanden achter de badplaats en gebruikt voor cosmetica.


In de zomer staan er blauwwit gestreepte tentjes op het strand waar badgasten verkoeling kunnen zoeken. In de baai kan prima worden gezwommen door jong en oud. De prachtig aangelegde boulevard is in alle seizoenen levendig door de aantrekkingskracht van terrasjes, goede restaurants en natuurlijk de zon!


Wij waren er op een zondag in januari en dan kun je geluk hebben dat je een zakje gepofte kastanjes kunt kopen. We hebben deze heerlijk opgepeuzeld op een bankje in de zon.