Vrijgevige Portugezen!

Ga terug

Gisteren hadden wij een geweldig leuke ervaring op dezelfde dag met onze overbuurvrouw en onze tuinman. Daaruit blijkt maar weer dat Portugezen erg vrijgevig zijn en er plezier in beleven om jou te verwennen. Het is hartverwarmend om te merken dat ze weten op welke manier ze ons een plezier kunnen doen door iets mee te nemen uit hun tuin of iets zelf te bakken voor ons. Het lijkt zo simpel, maar het effect is groots!


De overbuurvrouw kwam aanlopen met een mandje, zorgvuldig afgedekt met een doekje en ze zei dat dit snel in de koelkast moest. ze haalde het doekje eraf en achtereenvolgens kwam er een mooie glazen schaal, een eigengemaakte koffiepudding, een blik ananas, een flesje caramelsaus en een schaal perziken uit de tuin uit! De pudding moest netjes in de schaal gestort worden, de schijven ananas en de saus erover heen en smullen maar! Ook al is pudding niet echt een ontbjtgerecht, wij wilden het onze gasten niet ontnemen om van dit liefdevolle gerecht te proeven, dus stond het vanochtend op onze ontbijttafel.


´s Middags kwam onze tuinman trots aanlopen met een zakje waar drie tomaten in zaten. Niet zomaar tomaten, zo groot hadden wij ze nog nooit gezien! (Op de foto hebben wij er een kippeneitje bij gelegd zodat je kunt zien hoe reusachtig groot ze zijn!) De grootste woog maar liefst 1200 gr.! Het zijn hele speciale vleestomaten waar er maar 4 of 5 van aan een plant kunnen groeien. Hier kun je het beste jam of soep van maken zei onze tuinman en dat gaan we zeker doen!