Batalha Portugal

Batalha Portugal

Op ongeveer 45 kilometer van Caldas da Rainha ligt het plaatsje Batalha. Als u deze plaats binnenrijdt ziet u meteen de Dominicaanse abdij Santa Maria da Vitória welke op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, het is een meesterwerk van Portugese Gotiek en beroemd om de manuelijnse elementen.

Het kalkstenen klooster herdenkt de overwinning van Joào I op Castilië bij Aljubarotta ( 15 km ten zuiden van Batalha) in 1385. Dit was de beslissende slag waarbij voorgoed de portugese onafhankelijkheid van Spanje werd veilig gesteld. Koning Joào hield zijn gelofte en dichtbij waar de veldslag (Portugees-batalha) had plaatsgevonden verrees een machtig klooster. De eerste bouwmeester (1388-1402) die ook de grondplannen ontwierp was Afonso Domingues, na hem volgden nog vele anderen van naam. In 1840 werd dit klooster verklaard als Nationaal Heiligdom. (sinds 1834 is het niet meer als klooster in gebruik).

Van de gotische kloosterkerk is vooral de flamboyante westelijke gevel rijk met beeldhouwwerk versierd en toont duidelijk Engelse invloeden. Huguete, de bouwmeester die de kerk voltooide, was waarschijnlijk een Brit. Mooi zijn ook de binnentuinen en de inrichting aan de buitenkant van het klooster XtoeX. Zeker de moeite waard om aan dit klooster een bezoekje te brengen.

Dit is een informatieve pagina over de door u gezochte plaatst vlakbij B&B Quinta Verde.

Meer weten over deze nieuwe Bed & Breakfast?

Klik dan Hier

Impressie van Batalha

Batalha Portugal
Batalha Portugal
Batalha Portugal
Batalha Portugal

Impressie van onze B&B

Over ons B&B quinta verde
Over ons B&B quinta verde
Over ons B&B quinta verde
Bed impressie Quinta Verde

Interesse?

Reserveer nu

Vraag vrijblijvend naar extra informatie of eventuele beschikbaarheid in onze bed and breakfast of vakantiehuisje.
klik hier